2024. 04. 26péntek

Utolsó frissítés2024.04.26 07:21

  Ma Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Font Size

Cpanel

Lucullus

Bort itatnak a francia szarvasmarhákkal, hogy jobb legyen a húsuk

Olvasóink értékelése:  / 0

Borissza lett több szarvasmarha Franciaországban, mivel naponta két palack kiváló minőségű bort kapnak, hogy jobb legyen a húsuk. Az állatok négy hónapon át fogyasztják a „felborozott takarmányt”.

Bővebben...

Tökéletes spárgavariációk

Olvasóink értékelése:  / 0

A spárga úgy, ahogy van, tökéletes találmánya a természetnek. Variálni persze nemcsak lehet, de érdemes is, mert az előételtől a desszertig bámulatos megjelenésekre képes a tányéron, miközben mit sem enged spárgaságából. Most még éppen derékon kaphatjuk.

Bővebben...

A hét receptje: Málnás ricotta torta

Olvasóink értékelése:  / 0

Elvileg dúlnia kellene a málna szezonnak, de attól tartunk, az idén sajnos nagyon rövid ideig tart. A napokban ne gondolkozzunk sokat, együk, vegyük, mert úgy tűnik, igencsak a végét járja, s marad nekünk a mélyhűtött, pláne import.

Bővebben...

Mire jó a rebarbara?

Olvasóink értékelése:  / 0

Rebarbara – ilyen kacér névvel nem sok zöldség büszkélkedhet. Az elegáns csengésű név mögött pedig egy egészen furcsa növényt tisztelhetünk: nem a termését, még csak nem is a levelét, hanem bíborvörös szárát használjuk fel.

Bővebben...

Erdei gyümölcsös mascarponekrém

Olvasóink értékelése:  / 0

Nagyon egyszerű, gyorsan és előre elkészíthető desszert, amely házibulik sztárja lehet.

Bővebben...

Tavaszi tébolysaláta

Olvasóink értékelése:  / 0

Bár furcsa lehet a kivi ebben az összetételben, de ne aggódjunk, az édeskés-savanykás íz jól illik ehhez a kombinációhoz. A még kemény és várhatólag nem puhuló kivi tökéletes e célra.

Bővebben...

Mennyei bűnbeesés: francia diótorta

Olvasóink értékelése:  / 0

Egyszerű francia sütemény, mely ízvilágában azonban gazdag. Könnyű elkészíteni, hiszen mindent egy tálban kell összekeverni, aztán már mehet is a süteményformába. Egy hétvégi brunch-hoz ideális desszert, de akár a délutáni teázásunkat, kávézásunkat is feldobhatjuk ezzel a finom süteménnyel.

Bővebben...

Szüretelj és süss!

Olvasóink értékelése:  / 0

Szezon idején kihagyhatatlanok az édes szőlőszemekből készült sütemények.

Bővebben...

Zöldség timbale

Olvasóink értékelése:  / 0

A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Ezt az ételt kapcsos formában is el lehet készíteni, sőt a háztartások többségében így készül. Rétegezett ételről van szó, rengeteg variációban, készülhet húsos és zöldséges változatban is. Maki egy zöldségeset készített el nektek.

Bővebben...