2024. 07. 19péntek

Utolsó frissítés2024.07.19 07:21

  Ma Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Font Size

Cpanel

Jelen és jövő

Pontra adnák a nyugdíjat - mennyit ér egy gyerek?

Olvasóink értékelése:  / 0

A jelenlegi demográfiai folyamatok nem csak a TB-nyugdíjrendszert teszik fenntarthatatlanná, hanem a tőkefedezetit is, ezért fordulatra van szükség. A jelenlegi rendszerek igazságtalanok a gyermeket nevelőkkel szemben, létezik azonban olyan javaslat, ami a taníttatott gyermekeket díjazná a szülők nyugdíjában, a gyermekteleneknek pedig kevesebb állami nyugdíjat adna ugyanakkora befizetés után.

Bővebben...

Keserű évek elé nézünk: kevesebbet érhet a fizetésünk

Olvasóink értékelése:  / 0

További nehéz évek elé néz a magyar gazdaság, hiszen az idei recesszió után jövőre is csak stagnálhatunk, majd 2014-ben szerény növekedés jöhet - derül ki egy szerdán publikált elemzésből. A problémákat mindannyian a bőrünkön fogjuk érezni, hiszen a magas infláció miatt csökken a fizetésünk vásárlóértéke.

Bővebben...

Naperőmű épült a szegedi Csillagban

Olvasóink értékelése:  / 0

A nyár elejétől naperőmű termeli az éves villamosenergia-fogyasztás 7 százalékát a Szegedi Fegyház és Börtönben, a beruházást uniós támogatással valósították meg – tájékoztatta Bozó Bea, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

Bővebben...

A nyugdíjkorhatár betöltését követő munka "jutalma"

Olvasóink értékelése:  / 0

Az öregségi teljes nyugdíjjogosultság (irányadó öregségi nyugdíj korhatár betöltése és legalább 20 évi szolgálati idő megszerzése) elérésekor az érintettnek az öregségi nyugdíj igénybevételén túlmenően lehetősége van a nyugdíj összegének rögzítésére vagy a nyugdíj növelés választására. Az öregségi teljes nyugdíjjogosultság megszerzését követően utóbbi két esetben nem kerül sor a nyugdíj folyósítására.

Bővebben...

Szenzációs újdonság vár a magyar vásárlókra! Ilyet még nem láttunk

Olvasóink értékelése:  / 0

Látványos és izgalmas technológiai újdonsággal találkozhatnak néhány nap múlva a magyar vásárlók. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint napokon belül indulhat az az újfajta, QR-kódos vásárlási modell, amely világszerte izgalmas mobiltechnológiai/kiskereskedelmi fejlesztésnek számít. Úgy tudjuk, Magyarországon a G'Roby-lánc lehet az első, amely alkalmazhatja az új technológiát.

Bővebben...

Így változik a munka világa júliustól

Olvasóink értékelése:  / 0

Július 1-jétől hatályba lép a tavaly decemberben megszavazott új Munka Törvénykönyve, amely alapvető szemléleti változást hoz a munka világában. Még kérdéses, hogy a szereplők miként reagálnak erre. Csökkenthetőek lesznek a műszakosok bérpótlékai és könnyebb lesz kirúgni a határozott idős dolgozót. Nem a kkv-knak kedvez a változás.

Bővebben...

Biomassza-erőmű épül Kalocsán

Olvasóink értékelése:  / 0

Felerészben az Új Széchenyi Terv forrásaiból valósul meg az 1,2 milliárd forint összértékű biomassza alapú távhőfejlesztés Kalocsán. A beruházás létrejötte a városi önkormányzat fenntarthatósági törekvéseit összegző Zöld Kapu Program első lépése. Az idei évben elkészülhet a Távhőfejlesztési Cselekvési Terv, a dokumentumot megalapozó koncepció nagymértékben számol a zöld távhő hazai elterjesztésével - jelentette be Kovács Pál klíma- és energiaügyért felelős államtitkár 2012. június 6-án, Kalocsán, az ünnepélyes alapkőletételen - számol be az NFM közleményében.

Bővebben...

Napelemet raknál a házra? Így kell adóznod utána

Olvasóink értékelése:  / 0

Bár az tény, hogy az áramszolgáltatóknak Magyarországon kötelezően át kell venniük a hálózatra kapcsolt napelemes rendszerekben megtermelt áramot, nagy kérdés ugyanakkor, hogy túltermelés esetén van-e a háztartási kiserőművek tulajdonosainak adófizetési kötelezettsége. A NAV állásfoglalása szerint igen cizellált a kép, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben egyedi elbírálás alá esik az "adóalany".

Bővebben...

Könyvespolc a közterületen

Olvasóink értékelése:  / 0

Nem mindennapi könyvszekrénnyel találkozhat az, aki a Római téren jár. A kerületi önkormányzat és a Platán Könyvtár közös kezdeményezése az irodalom iránti érdeklődést kívánja növelni és a nyomtatott könyvek olvasását népszerűsíteni.

Bővebben...