2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Politika

Megszűnnek az utazási kedvezmények?

Olvasóink értékelése:  / 0

Szinte biztos, hogy lefarag belőlük a kormány A kedvezményeket biztosító keret kevesebb a szükségesnél.

Bővebben...

Szijjártó zuhant, Áder kilőtt

Olvasóink értékelése:  / 0

A mezőny többi részét magasan verve Áder János államfő volt a legnépszerűbb magyar politikus májusban - derül ki a Medián felméréséből. A kormánypárti politikusok közül szinte mindenkinek zuhant a népszerűsége. A legnagyobb vesztes Semjén Zsolt és Szijjártó Péter.

Bővebben...

Cameron ellenállásán bukott el az új alapszerződés, Orbán is hallgatott

Olvasóink értékelése:  / 0

Nagy-Britannia ellenkezése tett keresztbe a huszonhetek megállapodásának és az eurózóna megerősítését célzó szerződésmódosításoknak. A több mint kilenc órán át tartó tárgyalások során az Európai Unió állam- és kormányfőinek nem sikerült megállapodniuk az eurózóna megmentésére hivatott egységes pénzügyi paktum kereteiről, ezért a közös pénzt használó 17 ország kormányközi szerződéssel halad tovább a fiskális unió felé, amihez minden tagállam szabadon csatlakozhat.

Bővebben...

Kettős játékot játszik a kormány a minimálbérrel

Olvasóink értékelése:  / 0

Komoly önellentmondásra utal, hogy miközben Orbán Viktor többször kiáll a minimálbér további emelése mellett, a Nemzetgazdasági Minisztérium már a pályakezdők bérminimumának csökkentését tervezi. A miniszterelnök ráadásul egy járulékcsökkentést is bevetne a készülő, radikális intézkedésekből összeállított gazdasági intézkedéscsomagban. A két tervnek azonban a jelenlegi költségvetési helyzetben nincs sok realitása, és egyelőre a kormányfő által emlegetett "további emelés" reálértéken még a minimálbér csökkenését is jelentheti.

Bővebben...

Ez vár Fellegi utódjára

Olvasóink értékelése:  / 0

Fellegi Tamás után jó néhány befejezetlen ügy marad − a néhány sikertörténet mellett. Lapzártánkig a fejlesztési tárca nem reagált kérdésünkre, hogy mi lehet azon nagyprojektek sorsa, amelyeket Fellegi indított el.

Bővebben...

Feleződött a Fidesz-szavazók tábora, az ellenzék nem jött feljebb

Olvasóink értékelése:  / 0

Závecz Tibor szerint szokatlan hangulat figyelhető meg, eddig ugyanis mindig volt egy ellenzéki párt a ciklus közepén, amelyik átvette a vezetést.

Bővebben...

Cáfolja Orbán szavait az MNB

Olvasóink értékelése:  / 0

Matolcsy és Simor konzultációján nem volt szó arról, amiről a miniszterelnök péntek reggel nyilatkozott, vagyis az MNB-tartalékok bevonásáról a növekedés beindítása érdekében.

Bővebben...

"Tyúkanyóval" pótolnák Szijjártót a kormányban

Olvasóink értékelése:  / 0

A hvg.hu értesülései szerint gőzerővel keresik a miniszterelnök új szóvivőjét, miután Szijjártó Péter a kormányfő nemzetközi kapcsolataiért felelős államtitkár lesz. Orbán Viktor ragaszkodik ahhoz, hogy ha megtartják a miniszterelnöki szóvivői posztot, akkor azt nő töltse be.

Bővebben...

Így változik augusztustól a Munka törvénykönyve

Olvasóink értékelése:  / 0

Az Országgyűlés a 2011. július 4-i ülésnapján elfogadta az Egyes munkaügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslatot. A Bán, S. Szabó & Partners Ügyvédi Iroda szakértője segítségével a Munka törvénykönyvének, várhatóan augusztustól életbelépő új szabályait elemezzük.

Bővebben...