2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Életmód

Nap mint nap eszed, pedig szörnyen öregít!

Olvasóink értékelése:  / 0

Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat és a mézet használták édesítésre, majd beindult a cukorgyártás, és elterjedt a cukor használata. A finomított répacukornak azonban számtalan kedvezőtlen hatása van, nemcsak az egészségünkre, hanem a szépségünkre is. Sok szakember egyenesen a szép bőr legnagyobb ellenségének tartja a fehér cukrot, amelynek hatására összetöredeznek a bőr rugalmasságát adó kollagénrostok, és emiatt a bőr elveszíti fiatalos, feszes külsejét.

Bővebben...

Magnéziumhiány: a csendes járvány

Olvasóink értékelése:  / 0

Sokan nem jutnak elegendő magnéziumhoz

Bővebben...

Brokkoliban érkezik a segítség

Olvasóink értékelése:  / 0

Úgy tűnik, hogy a szulforafán, mely egy, a brokkolifélékben megtalálható kémiai anyag, sikerrel alkalmazható a daganatok megelőzésében. A megelőzést célzó preklinikai vizsgálatok szerint a szulforafán szelektív módon pusztítja a daganatos sejteket, de nem károsítja az ép prosztatasejteket. A szer alkalmazása főként a prosztatarák, illetve emlőrák esetén jön szóba.

Bővebben...

8 dolog, amire alkalmas a szódabikarbóna

Olvasóink értékelése:  / 0

A szódabikarbóna az egyik legsokoldalúbb anyag mind az egészségmegőrzésben, mind az otthon tisztításban. Kevesen tudják, hogy nemcsak belsőleg, de külsőleg is alkalmazhatjuk. Lássuk, hogy és miképp használhatjuk ezt a csodaszert!

Bővebben...

A sok spenót, brokkoli és málna megzavarhatja a véralvadásgátlók hatását

Olvasóink értékelése:  / 0

Szezonjuk van a K-vitamint tartalmazó zöldségeknek-gyümölcsöknek, ilyen többek között a spenót, a zöld saláták, a spárga, a karfiol, a kelbimbó vagy a málna. Nagy mennyiségű fogyasztásuk azonban a véralvadásgátlók szedése esetén nem ajánlott.

Bővebben...

A szőlő az idegrendszer barátja

Olvasóink értékelése:  / 0

Táplálkozástani szempontból a szőlő az egyik legértékesebb gyümölcsünk: vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban és más egészségvédő vegyületekben is gazdag.

Bővebben...

10 súlyos tünet, amit az allergia okozhat

Olvasóink értékelése:  / 0

Az allergia tipikus reakcióiról, a nátháról, tüsszögésről és csalánkiütésről sokat hallunk. Arról azonban csak ritkán szól a fáma, hogy akár életveszélyes tünetek is leselkedhetnek a betegekre. Hiánypótlásként most összegyűjtöttük az allergia 10 legsúlyosabb következményét!

Bővebben...

Most van a vitaminbomba ribizli szezonja

Olvasóink értékelése:  / 0

Június, július a ribizli szezonja. Három legismertebb fajtája a piros, a fekete és a fehér ribizli. A piros a legelterjedtebb, a feketét kevesebben fogyasztják, pedig tápanyagtartalom és élettani hatás szempontból a legértékesebb, a fehér pedig a legkevésbé ismert.

Bővebben...

Pici, kerek, de ha sok van belőle, véd a rák ellen!

Olvasóink értékelése:  / 0

Lehet, hogy elsőre a kesernyés íz ugrik be az áfonyáról - ezek a mutatós bogyók azonban méretükhöz képest nagy csodákra képesek!

Bővebben...