Szüretelj és süss!
- Részletek
- Szülőkategória: Lucullus
- Kategória: Heti kedvenc
- Megjelent: 2011. szeptember 27. kedd, 15:10
- Írta: andy
- Találatok: 1444
Szezon idején kihagyhatatlanok az édes szőlőszemekből készült sütemények.
Szőlős lepény
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
80 dkg kék, mag nélküli szőlő, 25 dkg vaj vagy margarin, 18 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 1 dl tej, 1 narancs reszelt héja, 20 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 2 tk sütőpor, 4 dkg szórócukor, 2 ek porcukor, a díszítéshez citromfű
1. A megmosott szőlőt leszemezgetjük. A puha vajat kikeverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a tejet meg a narancshéjat, végül beleforgatjuk a keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet.
2. A tésztát margarinnal vastagon kikent, 38 x 34 cm-es tepsibe simítjuk. Elosztjuk rajta a szőlőt, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd meghintjük a szórócukorral és a porcukorral. Citromfűvel is díszíthetjük.
Elkészítési idő kb. 45 perc, kb. 1210 kJ (290 kcal) / darab.
Forrás: www.pink.hu