2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Jelen és jövő

Az EU egyedül kevés a klímaváltozás elleni harchoz

Olvasóink értékelése:  / 0

A káros éghajlatváltozás ellen erős, az Európai Unión kívüli partnereket is széles körben bevonó fellépés szükségességét hangoztatták az EU-tagországok környezetvédelmi miniszterei tegnapi luxembourgi találkozójukon - számol be az MTI.

Bővebben...

Oettinger: növelni kell a zöld áram kereskedelmét a tagországok között

Olvasóink értékelése:  / 0

Fokozni kell az erőfeszítéseket az Európai Bizottság szerint annak érdekében, hogy az Unió által kitűzött célnak megfelelően 2020-ra 20 százalékra nőjön a megújuló energiaforrások részesedése az energiafelhasználásban - számol be az MTI.

Bővebben...

Csökkent a spanyol munkanélküliség

Olvasóink értékelése:  / 0

Spanyolországban  csökkent a munkanélküliség júniusban, egy hónap alatt csaknem 70 ezren  jutottak munkához. Azonban az elhúzódó gazdasági válsággal küszködő ország 40  millió lakosából 4,1 milliónak továbbra sincs állása.

Bővebben...

Útvonaltervezés, térkép nyomtatás: mindez hamarosan a múlté!

Olvasóink értékelése:  / 0

A comScore piackutató cég legfrissebb felmérése szerint Európa öt vezető államában a mobiltelefonos térképhasználat hétszer gyorsabban nő, mint az asztali gépes.

Bővebben...

Öt éven belül felbomlik az euróövezet

Olvasóink értékelése:  / 0

"Szinte biztosra vehető", hogy az euróövezet a következő öt évben - de esetleg már 2013-ig - felbomlik, mivel a dél-európai tagállamokban olyan súlyos további kiigazító intézkedésekre lenne szükség, amelyeket a helyi lakosság már nem tűrne el, a folyamatos külső segítséget pedig mind a megsegített, mind a hitelező országok előbb-utóbb megelégelik - jósolta hétfőn megjelent előrejelzésében az egyik vezető londoni gazdasági-üzleti kutatóközpont.

Bővebben...

Olvashatóbbak lesznek az élelmiszercímkék 2014 végétől

Olvasóink értékelése:  / 0

Szigorúbb szabályozás lép életbe az élelmiszerek címkézése területén, és ennek a fogyasztók lesznek a nyertesei - közölte Fogyasztóvédők Országos Egyesülete pénteken.

Bővebben...

Elavult szabályozás

Olvasóink értékelése:  / 0

Az új törvénytervezet az információszabadságról elavult szabályozáson alapul, ráadásul ellenkezik az Európai Parlament irányelveivel az adatok szabad áramlásáról.

Bővebben...

Kihalóban van a jegesmedve

Olvasóink értékelése:  / 0

Felhívást intéztek csütörtökön a jegesmedvék védelmére a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szakértői. A svájci székhelyű szervezet rávilágított, hogy egy tanulmány a jegesmedvék számának drámai csökkenését vetíti előre a következő 10-15 évre az általános felmelegedés miatt.

Bővebben...

A foszfátmentes mosópor a túlélést jelentheti a vizek élővilágának

Olvasóink értékelése:  / 0

A Parlament környezetvédelmi szakbizottsága szerint a mosóporok mellett a mosogatószereknek se lenne szabad foszfátot tartalmazniuk. A szennyvízzel együtt a vizekbe kerülő foszfátok ugyanis rontják a vízminőséget, elősegítik az algák szaporodását és így károsak a vízi élővilág számára is.

Bővebben...