2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Gazdaság

Nem lesz ukrán a tibi

Olvasóink értékelése:  / 0

Felvásárolja az utolsó nagy hazai csokoládégyárat a világ 15. legnagyobb édességgyártó vállalata, az ukrán Roshen Confectionery Corporation, miután megkapta az európai terjeszkedéshez szükséges engedélyeket az ukrajnai versenyhatóságtól. Így a Bonbonetti a Roshen csoport részévé válik, de továbbra is itthon gyártják majd a gyár egyik zászlóshajójának számító tibi csokit. - derült ki egy keddi sajtóbeszélgetésen.

Bővebben...

Ki fizeti meg valójában a kormány új adóját?

Olvasóink értékelése:  / 0

A tegnap este elfogadott adótörvény-módosítás egyik elemeként új adónem lép életbe Magyarországon 2012-ben. Januártól újabb csekket kapunk biztosítónktól: a baleseti adót a kgfb-díjjal együtt fizetjük majd, a bevételt pedig egészségügyi fejlesztésekre költik. Kérdés, hogy mennyivel emeli majd meg a biztosítási díjakat az adó, hogy ki jár kevésbé rosszul, és hogy érdemes-e emiatt már idén biztosítót váltanunk.

Bővebben...

Indul a dél-erdélyi sztráda építése

Olvasóink értékelése:  / 0

Heteken belül elkezdődhetnek a munkálatok a dél-erdélyi autópálya Nagylak és Arad, illetve Szászváros és Nagyszeben közötti szakaszain, melyek becsült összköltsége 850,7 millió euró (242 milliárd forint).

Bővebben...

Óriási kínai központ épül Szlovákiában

Olvasóink értékelése:  / 0

A Pozsonyhoz közeli Szenc logisztikai parkjában 300 ezer négyzetméteren  épül Kína egyik legnagyobb európai hídfőállása; ez a bázis nagyobb lesz a  Magyarországon tervezettnél - írja a Hospodárské Noviny szlovák  gazdasági napilapra hivatkozva a Napi Gazdaság.

Bővebben...

Armani ruhaneműket is gyártanak a Hunyad megyei Berényben

Olvasóink értékelése:  / 0

A Hunyad megyei Berény községben évi 200-300 Cavalli márkájú ruhaneműt gyártanak, bőrből és gyapjúból. A vállalat még más brandeknek is dolgozik, mint az Armani és Galliano.

Bővebben...

Magyar reklámfelirat miatt bírságol Kolozsvár

Olvasóink értékelése:  / 0

Az Új Magyar Szó, a Krónika és a Szabadság beszámolt arról, hogy a polgármesteri hivatal pénzbírsággal sújtotta azt a reklámcéget, amely az RMDSZ-szel kötött szerződést a szövetség által lebonyolított Erdélyi Konzultáció nevű országos kampány hirdetőtáblákon való népszerűsítése érdekében.

Bővebben...

Drágult az arany, csökken az olaj

Olvasóink értékelése:  / 0

Az arany augusztusi határidős árfolyama 1559,3 dollárra emelkedett. A határidős kontraktus május 2-a óta nem járt ilyen magasságban, amikor 1557,4 dolláron új rekordot állított be.

Bővebben...

Tiltakoznak a Vajdaságban a fizetőkapuk ellen

Olvasóink értékelése:  / 0

Fizetőkaput létesítene a Szerbia Útjai Közvállalat az Újvidék-Horgos autópályán a magyar határ közelében. A környéken lakók fenntartásai miatt ideiglenesen felfüggesztették az építkezést - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap.

Bővebben...

Biztonságosabbá és környezetkímélőbbé kell tenni a motorokat

Olvasóink értékelése:  / 0

A tavasz beköszöntével ismét egyre több motorost látni az utakon. A motorozás egyre népszerűbb Európában, az Európai Bizottság adatai szerint az elmúlt tíz évben harmadával nőtt a motorosok száma. Ugyanakkor továbbra is a motorok számítanak az egyik legveszélyesebb és legkörnyezetszennyezőbb közlekedési eszköznek.

Bővebben...