2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Átadták a világ leghosszabb tenger feletti hídját Kínában

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Több mint kétmilliárd dollárba került a világ leghosszabb tenger feletti hídjának építése. A közel 37 kilométer hosszú kínai szerkezetet 5200 pillér tartja, és a várakozások szerint naponta akár harmincezer autó is áthaladhat majd rajta.

A nyolcsávos, közel 37 kilométer hosszú és mintegy 35 méter széles hidat a kínai Santung tartományban, Csingtao városban adták át. A hivatalos jelentések szerint 2,3 milliárd dollárnak megfelelő jüanba került, építését még 2007 májusában kezdték.

A tengerparti város közigazgatási területén belül épített hídnak és a hozzá kapcsolódó 7,8 kilométer hosszú, tenger alatti alagútnak köszönhetően a két végállomás, vagyis a városközpont és Huangtao sziget közötti út harminc kilométerrel, illetve húsz perccel rövidült le.

A hidat több mint ötezer pillér tartja, és az előzetes várakozások szerint naponta harmincezer autó haladhat majd át rajta - írja a BBC brit csatorna online oldala. Az eddigi leghosszabb tengeri hidat négy éve adták át a forgalomnak a kelet-kínai Hangcsou-öbölben: a 35,7 kilométer hosszú híd Csiahszing és Ningpo várost köti össze.

Forrás: [origo]