2024. 04. 20szombat

Utolsó frissítés2024.04.20 07:21

  Ma Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Font Size

Cpanel

Nyertes meccsel búcsúzott Amerikától a férfi vízilabda-válogatott

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A hétfői 13-9-es siker után szerdán hatgólos győzelmet aratott Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese a kanadai férfi vízilabda-válogatottal szemben. A magyar együttesnek ez volt észak-amerikai túráján az utolsó fellépése, előzőleg az Egyesült Államok csapatával játszott két előkészületi mérkőzést - mindkétszer az előző házigazdák nyertek -, a szintén a londoni olimpiára készülő horvátokkal pedig döntetlenre végeztek Biros Péterék.

A magyar válogatott honlapja, a www.vlv.hu beszámolója szerint a válogatott végig vezetett és a második negyedtől folyamatosan elhúzva magabiztosan győzött. A kapuban Szécsi Zoltán kezdett, őt Nagy Viktor váltotta.

„Elkezdtünk átesni a nagy munka okozta fáradtság holtpontján, és bár ma is sok döntési hibát követtünk el hátul és elöl is, már szép akciókra is futotta - értékelt a honlapnak Kemény Dénes szövetségi kapitány. - A játékosok és a stáb tagjai is úgy érzik, hogy a tengerentúli edzőtábor jót tett, sokat tudtunk dolgozni, tanulságos mérkőzéseket játszottunk, és a környezetváltozás mindenkire jó hatással volt.”
A londoni olimpián a magyar válogatott csoportjában a szerbekkel kezd július 29-én, s a hatos zárómeccsét vívja majd az Egyesült Államok legjobbjaival augusztus 6-án.

Kanada-Magyarország 7-13 (3-3, 0-4, 2-2, 2-4)
A magyar góldobók: Hárai, Varga Dániel, Kiss G., Varga T., Vámos 2-2, Biros, Varga Dénes, Hosnyánszky 1-1

Forrás: sportgeza.hu