2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Politika

Kárpátalja – a kísérleti nyúl

Olvasóink értékelése:  / 0

Budapesten, a magyar Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatót Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke és Szabó Vilmos, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országgyűlési képviselője. A rendezvényen a magyarországi írott és elektronikus média számos munkatársa részt vett.

Bővebben...

Vezérkari főnökök Kárpátalján

Olvasóink értékelése:  / 0

Az elmúlt héten Munkácson folytatott hivatalos tárgyalásokat Zamana Volodimir altábornagy, az ukrán fegyveres erők vezérkari főnöke, kollégájával Benkő Tibor honvéd vezérezredessel. Közös sajtó­tájékozatójukon Benkő Tibor arról szólt, hogy a magyar honvédség vezetése kész megosztani az ukrán féllel azokat a tapasztalatokat, amelyeket a haderő reform, konkrétan a kötelező sorkatonai szolgálat eltörlése során szereztek.

Bővebben...

Országos listára szavazhatnak a határon túli magyarok 2014-ben

Olvasóink értékelése:  / 0

Már csak az a kérdés, hogy hány egyéni választókörzet szerepel majd a választójogi törvénytervezetben, az már eldőlt, hogy 2014-ben a határon túli magyarok országos listára szavazhatnak - írja a Magyar Nemzet szerdán. A lap értesüléseit Kósa Lajos megerősítette.

Bővebben...

Felvásárolják Romániát a külföldiek?

Olvasóink értékelése:  / 0

Egyre több külföldi befektető vásárol mezőgazdasági területeket Romániában. A román külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki emiatt, a tárca szerint a jelenség terjedését sürgősen meg kell akadályozni.

Bővebben...

Többnapos tüntetés lesz a Belügyminisztérium előtt?

Olvasóink értékelése:  / 0

Tüntetést szerveznek civilek a Facebookon a Göngyöspatán fellépő paramiltáris szervezetek elleni tiltakozásul. A résztvevőket a Belügyminisztérium elé várják este 6 órára.

Bővebben...

A kárpátaljai magyarok és a magyar kultúra veszélyeztetik Ukrajna nemzetbiztonságát

Olvasóink értékelése:  / 0

Az ukrán kormány mindent megtesz azért, hogy jó viszonyt alakítson ki Magyarországgal, s ezért még az ország nemzetbiztonságát is hajlandó feláldozni – röviden így foglalható össze a napokban az ua-reporter.com oldalon megjelent írás, melynek írója még saját nevét sem vállalta fel, csupán a Hvilja (Хвиля) „nevet” használja.

Bővebben...