2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Kóstold meg Magyarországot! – Gourmet fesztivál

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Magyar és nemzetközi sztárséfek,az éttermek színe-java, borászok, kézműves termelők, minden, ami a terített asztalról szólhat. A Millenárison ez a hétvége a Budai Gourmet Fesztiválé.

A gasztronauták nem éppen fogyókúrás víkend elé néznek. Könnyen lehet, hogy a gourmetkodásból nagy zabálás lesz. Nem mintha itt Guinness-rekordokat döntögető több hektónyi gulyást rotyogtatnának vagy kilométernyi rétest hajtogatnának, hanem mert annyi mindent lehet-kell megkóstolni. Mire a Borászportáltól elérünk, mondjuk a perbáli Walter vendéglőig, uszkve 95 állomáshelyet iktathatunk be.

A címlistát nem mellékeljük, csak pár hívószó: Anyukám mondta Encsről,a Rosinante Kisorosziból, La Mareda Győrből, a Viator Pannonhalmáról, a Kistücsök Balatonszemesről, a Mandula Villányból, Baldaszti’s Grand, Bock, Borkonyha, Rosenstein , Arany kaviár, 21 Magyar Budapestről. Már ebben a szűk a felsorolásban is kifáradtunk, és a poharunkat még nem is emeltük Gerééknél, Balassánál, Heimannéknál, Homolánál, Kreinbachernél. Az emésztés végett nem menekültünk az Agárdi Pálinkaházba vagy éppen a Rézangyalhoz. Ja,és nem is vettünk még vásárfiát a Kőteleki mézeseknél, a Fűszerésznél, a Hegyközi manufaktúránál.
Péntek délutántól vasárnap estig az evés-ivás mellé nonstop program a Miele Gasztroszínpadon, ahol együtt főz színész és séf , vagyis: Kulka János  és Dudás Szabolcs az Anyukám mondta színeiben; négyszögesíti a túrógombocót Farkas Vilmos a Zila cukrásza és Kiss Sándor a Miele séfje, karibi hangulatot gerjeszt tüzes ételekkel és ritmusokkal Hegyi Barbara, illatfelhőbe burkol Jean-Marc Notelet francia fűszermester vagy éppen pacalpárbajt vív a két guru: Bíró Lajos és Segal Viktor.

Információk és részletes fesztiválprogram:www.gourmetfesztival.hu

Forrás: hvg.hu