2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

A hely szelleme

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Szombaton, 2012. május 19-én a Múzeumok Majálisán adják az Év Múzeuma díjat. A jelöltek között szerepel a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum is.

A Laczkó Dezső Múzeum kiállítási programját a sokszínűség és az újszerű múzeumi élmények létrehozása jellemzi. Új állandó kiállításuk számtalan képi, filmes és hanganyaggal, a modern kiállítás rendezési gyakorlat eszközeit felvonultatva mutatja be Veszprém és térsége történetének több száz évét, lakosságának életmódjának.

Időszaki kiállításaik témaválasztása ötletes, a város és környéke mindennapi életéhez kapcsolódó témákhoz nyúlnak. A Hivatása kézilabdázó című kiállítás a helyben nagy népszerűségnek örvendő csapatsport professzionális játékosait mutatta be, a MOBIL-KOR-TÖRTÉNET. Belltől az okostelefonig című pedig a ma jelenségeinek történeti hátterét adta. Az elmúlt évek időszaki kiállításai közül kiemelkedett a Varázslatos üvegvilág című tárlatuk, amely egy anyag sokféle felhasználását vette a középpontba, és annak elsősorban a művészeti alkalmazásra koncentrált. Meghatározó ugyanakkor a befogadó jelleg is a kiállítások tekintetében. Az ország számos múzeuma szerepelt kiállításaival falaik között.

A Laczkó Dezső Múzeum számos pályázati alapú fejlesztése közül kiemelkedik a látványraktár létrehozása, és a hozzá kapcsolódó bemutatók és foglalkozások sorozata.

A Laczkó Dezső Múzeum a mához szóló kiállítási programmal, a látványraktárral és a megerősített közönségkapcsolatokkal egy dinamikusan fejlődő, sokszínű mondanivalót bemutató intézménnyé vált.  Nehézségeit leküzdve egyre fontosabb szerepet tölt be Veszprém kulturális életében.

Forrás: www.magyarmuzeumok.hu