2024. 05. 23csütörtök

Utolsó frissítés2024.05.23 07:21

  Ma Dezső napja van. Holnap Eszter és Eliza napja lesz.

Font Size

Cpanel

Gazdaság

Csekkdíjat vezet be a UPC is

Olvasóink értékelése:  / 0

Csekkdíjat vezet be november közepétől a vezetékes szolgáltatásokat kínáló UPC Magyarország. A HWSW értesülései szerint a sárga csekkes számlabefizetés díja ugyanannyi lesz, mint a Magyar Telekomnál, de a mentesség nem kérvényre, hanem alanyi jogon jár a nyugdíjasoknak.

Bővebben...

Bekeményít a NAV - átfogó ellenőrzések jönnek

Olvasóink értékelése:  / 0

Az illegális fémkereskedelem megfékezésére, felderítésére és megelőzésére átfogó ellenőrzésbe kezd októbertől az adóhivatal.

Bővebben...

Hogy lesz itt növekedés? - Még egy fontos lista, ahol hátul kullogunk

Olvasóink értékelése:  / 0

Európai összevetésben is nagyon alacsony a beruházások szintje Magyarországon, régiós viszonylatban pedig egészen kiábrándító a helyzet. Miközben a felzárkózó térség a válságot kiheverve újra élen jár a kapacitások bővítésében, fejlesztésben, addig nálunk még erősödik is a csökkenő tendencia.

Bővebben...

Így változik az életünk július 1-től - íme, a részletek

Olvasóink értékelése:  / 0

Jön a telefonadó - ezt a szolgáltatók egy része biztosan át fogja hárítani, de erről 30 nappal korábban szólniuk kell -, a munkáltatóknak kedvező módon változik a munka törvénykönyve, és módosul a személyszállítási törvény is. Utóbbiban az is szerepel, hogy sztrájk esetén mi számít elégséges szolgáltatásnak. A napon belüli banki átutalással a cégek spórolhatnak, a betegek viszont igencsak kapkodhatják a fejüket a vasárnap debütáló új egészségügyi rendszerben.

Bővebben...

Minimálbér-csökkentés a láthatáron - ki járhat jól?

Olvasóink értékelése:  / 0

Az életkor vagy régió szerint differenciált minimálbér bevezetése közgazdaságilag racionális, politikailag nehéz ügy, munkaerő-piaci hatása pedig főként a fizikai munkakörökben lehet − derül ki a Napi Gazdaság Online körkérdéséből.

Bővebben...

Gázszámla: Nincs több kikapcsolás, de nő a tartozás

Olvasóink értékelése:  / 0

Az elmúlt egy évben több mint 115 ezer lakossági fogyasztót kapcsoltak ki a gázszolgáltatásból. Egy tavalyi tövénymódosítás csökkentette a szolgáltatók türelmi idejét a hátralékosokkal szemben. Az új szabály meglepő eredményeket produkált.

Bővebben...

Havi 84 ezer forintból lehet megélni

Olvasóink értékelése:  / 0

Az egy főre számított létminimum átlagos értéke 2011-ben havonta 83 941 forint volt Magyarországon, vagyis legkevesebb ennyiből tudott megélni tavaly egy átlagos magyar. Az összeg 6,6 százalékkal magasabb, mint 2010-ben - derül ki a KSH adataiból.

Bővebben...

Megszűnhet a BKV, két cég nőhet hamvaiból

Olvasóink értékelése:  / 0

Megszűnhet, illetve kettéválhat a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), ha a fővárosi közgyűlés mai ülésén elfogadja a cég átalakítására vonatkozó javaslatot.

Bővebben...

45 forintos benzinárcsökkenéstől estünk el a forintgyengülés miatt

Olvasóink értékelése:  / 0

Az utóbbi 2 hónap során egyre látványosabban szétvált az üzemanyagok kiskereskedelmi árát alapvetően meghatározó két tényező alakulása: az üzemanyagok nemzetközi piaci áráé és a forint-dollár-árfolyamé - közli a GKI Energiakutató.

Bővebben...