2023. 03. 20hétfő

Utolsó frissítés2023.03.20 07:21

  Ma Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Font Size

Cpanel

EU

Mindenütt magasabbra, néhol messzebbre is

Olvasóink értékelése:  / 1

Mindenütt magasabbra, néhol messzebbre is: hét héttel a március 11-i szörnyű szökőár után, amely több északkeleti falut letörölt a térképről, és 300 ezer lakást rombolt le, Japán most azon gondolkodik, hogyan építse újjá másképp e szüntelenül fenyegetett

Bővebben...

Ez vár ránk a görög választás után

Olvasóink értékelése:  / 0

Egész Európa izgatottan várja a görög választások kimenetelét. Nem csupán az eurózóna jövőre szempontjából fontos az eredmény, hanem például a feltörekvő térségnek, köztük Magyarországnak sem mindegy, hogy a világ tőkepiacai miként értékelik a vasárnapi szavazást. A Portfolio.hu hazai és londoni elemzőket kérdezett meg, hogy megtudja, miként vélekednek az egyes választási kimenetek a forint- és állampapírpiaci következményeiről.

Bővebben...

Hogyan kell pályázni uniós pénzekre?

Olvasóink értékelése:  / 0

Az uniós források lehívásának egyik legfontosabb feltétele, hogy a pályázó a szakmailag és formailag egyaránt be tudja futni a nem is olyan egyszerű követelményeket. A pályxázatírás régóta keresett szolgáltatás, de úgy fest még mindig szükség van a képzésre.

Bővebben...

Melyik államot tartják a legkevesebbre az Unióban?

Olvasóink értékelése:  / 0

Az euróövezet adósságválsága közepette Németország a legtiszteletreméltóbb, Görögország pedig a legkevésbé tisztelt nemzet az Európai Unióban (EU) - derül ki az amerikai Pew Research Center agytröszt által frissen közzétett közvélemény-kutatásból.

Bővebben...

Az uniós források segíthetnek az építőiparon

Olvasóink értékelése:  / 0

Az erre az uniós költségvetési ciklusra meghatározott EU-forrásokat - azt a több milliárd forintot, ami még építésre költhető - maradéktalanul fel kell használni annak érdekében, hogy ne csökkenjen tovább az építőipar teljesítménye – mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek.

Bővebben...

Nem okozott meglepetést Európa

Olvasóink értékelése:  / 0

Az idei első negyedévben az előző negyedévihez képest nem változott a bruttó hazai termék (GDP) sem az euróövezetben, sem az EU-ban, megfelelően a várakozásoknak - közölte szerdán az EU-Bizottság statisztikai hivatala, az Eurostat.

Bővebben...

Európa magával ránthatja a világot - Magyarországon jön a recesszió

Olvasóink értékelése:  / 0

Csökkentette a kelet-közép-európai felzárkózó térség több országának idei növekedésére vonatkozó előrejelzését kedden a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), egyúttal sürgette Magyarországot az IMF/EU-megállapodás megkötésére.

Bővebben...

Mitől megy jól Ausztriának az euróválság ellenére?

Olvasóink értékelése:  / 0

Nem volt csend a pünkösdi ünnepek miatti hosszabb hét végén a nemzetközi gazdasági életben. Például igen határozott, kérlelhetetlen álláspontot fejtett ki a görög válsággal kapcsolatban, az IMF főnökéhez hasonlóan, az osztrák pénzügyminiszter.

Bővebben...

Megint a görögök és a spanyolok miatt izgulhatunk

Olvasóink értékelése:  / 0

Továbbra is Görögország és Spanyolország lehet a figyelem középpontjában. Görögországra a politikai bizonytalanság, Spanyolországra pedig a bankrendszer problémái miatt figyelnek a befektetők. Friss adat alig érkezik a héten, az Egyesült Államokban is mindössze néhány ingatlanpiaci, ipari, és munkaerőpiaci adat lát napvilágot.

Bővebben...