2024. 03. 28csütörtök

Utolsó frissítés2024.03.28 07:21

  Ma Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Font Size

Cpanel

Talma a Supersportban tér vissza?

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Tegnap este a motorkari.cz tényként közölte, hogy hazánk egyetlen gyorsasági motoros világbajnoka, Talmácsi Gábor visszatér a kétkerekűek világába.

A cseh oldal forrásai szerint Gábor a Supersport Világbajnokságban „kezdi újra” pályafutását, mégpedig a Honda CBR600RR-es versenymasináit használó ProRace alakulatánál, ahol az első két megmérettetésen Lukas Pesek próbált szerencsét, Hollandiában pedig a beugróként szereplő Lorenzo Lanzi szerzett futamgyőzelmet a szakadó esőben. Az olasz motoros eredménye természetesen az extrém körülményeknek volt köszönhető, amit az újabb helyettes, Ilario Dionisi szereplésénél talán semmi sem bizonyít jobban, ő ugyanis (azon a két futamon, amit a csapat vezetésétől kapott) folyamatosan a mezőny gyomrában csatázott ellenfeleivel. A honlap forrásai szerint Gábor már aláírta szerződését az istálló vezetőivel, kik a következő nyolc versenyre szavaztak bizalmat világbajnokunknak, aki elmondásuk szerint már meglátogatta az istálló prágai központját, sőt a versenygépet is kipróbálta a brnói aszfaltcsíkon, ahol legutóbb tavaly májusban körözgethetett Andrea Iannone Moto2-es masinájával.

A harmincegy esztendős motorversenyző 2010-ben szorult ki a Moto2-es világbajnokság mezőnyéből, amikor alakulata, az Antonio Banderas tulajdonában lévő Jack & Jones Racing a felkészülési időszak alatt bejelentette, hogy visszalép a soron következő szezontól. Akkor Gábor több alakulatnál is tesztelt, megállapodásra azonban egyikükkel sem jutott, így el kellett hagynia korábbi sikerei helyszínét, azaz a gyorsasági motoros világbajnokságot, ahol 2000 és 2010 között kilenc futamgyőzelmet, tizenegy rajtelsőséget, kilenc leggyorsabb kört és huszonhat dobogós helyezést szerzett, és ami még ennél is fontosabb, 2007-ben elhódította hazánk első világbajnoki aranyát, 2009-ben pedig első magyarként bemutatkozhatott a bajnokság királykategóriájában. A 2010-es „visszavonulás” óta Gábor elsősorban a fiatal tehetségek támogatásával volt elfoglalva, idén pedig a hazai rally bajnokságban vállalt szerepet egy Mitsubishi Lancer volánja mögött. A fenti állítást a hivatalos bejelentésig, avagy cáfolatig természetesen illik fenntartásokkal kezelni, az azonban minden motorsportrajongónak jó hír lehet, hogy Gábor neve szerepel a Supersport Világbajnokság hétvégi megmérettetésének nevezési listáján, ahol az oly kedves 14-es rajtszámmal, Lukas Pesek helyetteseként van feltüntetve.

Forrás: www.motorsportal.hu