2024. 04. 16kedd

Utolsó frissítés2024.04.16 07:21

  Ma Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.

Font Size

Cpanel

Triplázó Cseh Laci, szélsebes Kis Gergő

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kis Gergő a világ idei nyolcadik legjobb eredményét úszta 800 méter gyorson a 113. országos úszó-bajnokság szerdai nyitónapján, Debrecenben, ahol Cseh László három számban végzett az élen, Jakabos Zsuzsanna pedig olimpiai A szintet ért el 400 m vegyesen.

A hazai élmezőnyből az előző bajnoksághoz hasonlóan csak Hosszú Katinka hiányzott, aki az Egyesült Államokban készül a sanghaji világbajnokságra. A szép számú közönség előtt meglepetések nélkül indultak a döntők: a férfiaknál 200 méter gyorson és 50 méter háton is Cseh László, míg 400 méter vegyesen - többek között Cseh távollétében - Gyurta Gergely szerezte meg az aranyérmet, utóbbi meggyőző magabiztossággal utasította maga mögé a mezőnyt. Kis Gergő kiemelkedő időeredménnyel szerezte meg a győzelmet 800 méter gyorson, 4x100 méter gyorsváltóban pedig a Cseh Lászlót felvonultató Kőbánya SC megvédte bajnoki címét.

"Kicsit fáradtnak érzem magam, a múlt héten ugyanis megint elkezdtünk erősen edzeni. Ehhez képest nem ment rosszul, arra azonban most már ügyelek, hogy ha nem muszáj, a felkészülésnek ebben a fázisában nagyon ne ússzam ki magam. Természetesen a győzelem fontos, mindig nyerni akarok, de egyértelmű: messze még a csúcsforma" - jegyezte meg Cseh.

A nők között 400 méter vegyesen Jakabos Gyurtához hasonló fölénnyel szerezte meg az aranyérmet. 4:40.79 perces ideje csaknem egy másodperccel jobb, mint az ötkarikás A szint, azaz a 200 gyors után ebben a számban is teljesítette a londoni normát."A reggeli úszás kifejezetten jó volt, magam sem vártam a 4:41 környékét - mondta Jakabos a verseny után. - Este még rá akartam tenni egy lapáttal, 4:40-en belül akartam jönni, kár, hogy nem sikerült, ennek ellenére úgy gondolom, ebben az időszakban ez az eredmény nem annyira rossz, sőt. Csak egy picit fájt az úszás..."

A nap meglepetését a Jövő SC versenyzője, Sztankovics Anna szolgáltatta, aki csapattársát, Verrasztó Evelynt utasította maga mögé az 50 m mell döntőjében. 4x200 méter gyorsváltóban a Jövő SC a tavalyi bajnokság után idén is aranyéremmel térhet haza.

"Válogatottjaink számára elsősorban a versenyrutin megszerzése volt a legfontosabb szempont a szerdai versenyen, amellyel elégedett vagyok" - értékelt Kiss László szövetségi kapitány a verseny után. A szakember kiemelte Cseh László "éremgyűjtését", valamint Kis Gergő 800 méter gyorson és Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesben elért időeredményét. "Előbbi a 8., utóbbi a 14. legjobb idő idén a világon" - tette hozzá a kapitány.

Forrás: sporthirado.hu