2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Kínai üzleti fórumot és kiállítást rendeznek Budapesten

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Mérföldkőnek számít a magyar-kínai kapcsolatokban az a kiállítás és üzleti fórum, amelyet május 23-25. között rendeznek meg Budapesten, az ide érkező mintegy 200 kínai cég nemcsak bemutatja termékeit, hanem üzleti kapcsolatokat is keres - mondta Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A 3. Kínai Márkák Kiállítást az AsiaCenter által indított China Brand Trade Center (CBTC) rendezi, amely a Kína felé nyitó kelet-közép-európai vállalkozások vezető üzleti platformja Magyarországon.

A CBTC célja, hogy a kínai vállalkozások Európába irányuló gazdasági és kereskedelmi tevékenységéhez biztosítsa a feltételeket, egyebek mellett az infrastruktúrát és az információkat - közölte Rudolf Riedl. A budapesti központ Magyarország számára is üzleti lehetőséget jelent.

Szórád Gábor, a CBTC projekt értékesítési igazgatója elmondta: a rendezvényen Kína nyolc tartományából, 12 iparágból csaknem 200 cég mutatkozik be. Több mint 6000 négyzetméteren várják az érdeklődőket. A legfontosabb kiállítók között elektronikával, megújuló energiával, gépiparral, autóalkatrészekkel foglalkozó cégek vannak, de mások mellett szerszámipari, lakberendezési és textilipari vállalkozások is érkeznek.

Szórád Gábor hangsúlyozta: olyan cégek mutatkoznak be Budapesten, amelyek korszerű, márkás, Európában is versenyképes termékeket gyártanak. A kínai vállalkozások helyi partnereket keresnek. A CBTC segíti a kapcsolatok kialakítását, egyebek mellett tolmácsokat is biztosítanak.
A kereskedelmi kapcsolatok a magyar cégek számára is lehetőséget jelentenek. A kínai vállalkozások keresik a befektetési lehetőségeket is, a kereskedelem pedig az első lépés ehhez - hívta fel a figyelmet az értékesítési igazgató.

Forrás: www.elemzeskozpont.hu