2024. 04. 20szombat

Utolsó frissítés2024.04.20 07:21

  Ma Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Font Size

Cpanel

Juhász nem tartja nyűgnek a luxemburgi meccset

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Luxemburg és San Marino ellen készülő magyar válogatott rutinos játékosainak egyike Juhász Roland. A védő nem tart a soron következő mérkőzésektől, mert abban hisz, hogy a nemzeti együttes nagy akarással küzd. Azt viszont kiemelte az Anderlecht légiósa, hogy ezeken a meccseken nem a gólkülönbség lesz a lényeg.

Juhász Roland a nemzeti csapat vezéregyénisége – ez nem is lehet kérdés. A belga Anderlecht 62-szeres válogatott védője igazán tudja, milyen felelősséggel kell pályára lépnie a csapatnak a gyengébb Luxemburg és San Marino ellen. Ráadásul azzal is tökéletesen tisztában van, hogy milyen fontos most a játékosok számára a mérkőzések előtti összetartás. Két hete játszottam legutóbb tétmérkőzést, hiszen akkor ért véget a belga bajnokság – mondta a futballista. – Nagy szükség volt a múlt heti edzésekre, amikor három alkalommal is találkoztunk Telkiben, és a hétfőn kezdődött összetartás is elengedhetetlen, hogy játékban legyünk a pénteki, illetve a keddi mérkőzés előtt. Maximálisan fel tudunk készülni az előttünk álló feladatokra, nem eresztettünk le a szünetben.″ A világranglistán Magyarország az 52., a pénteki ellenfél, Luxemburg a 125., San Marino pedig a 202. helyen áll. Ha csak a statisztikát vesszük alapul, nem lehet gond, csapatunknak könnyedén nyernie kell, még úgy is, hogy idegenben lép pályára.  „Talán mindenki emlékszik arra, amikor San Marino ellen hat nullára vezettünk itthon, de nem álltunk meg, hanem hajtottunk a további gólokért – elevenítette fel a végül nyolcgólos sikert hozó selejtezőt a védő. – Meg is lett az eredménye, hiszen újabb két gólt értünk el. Akkor is bizonyítottuk, hogy nem veszünk félvállról senkit, és ezt most is meg akarjuk mutatni. Ki kell hoznunk magunkból a maximumot, magabiztosnak kell lennünk, s akkor nem marad el a várt eredmény.″ A Juhász Roland által szóba hozott nagy gólkülönbségű meccs veszélyes fegyver, hiszen – még ha nem is mond ki ilyet senki – sokan hasonló győzelmet várnak a válogatottól.

„Nem a különbség a lényeg – mondta Juhász Roland. – Adott esetben az egy nullás siker is szép eredmény lehet. Persze amióta védő vagyok, annak jobban örülök, ha a csatárok több gólt szereznek, ne kelljen nekünk hátul idegeskedni. Függetlenül attól, hogy mennyi az eredmény, hátul nem szabad hibázni, de abba tényleg nem mennék bele, hogy mennyivel kell nyerni az előttünk álló találkozókon. Győzni kell, az már más kérdés, hogy mekkora különbséggel.″
A válogatott öt nap alatt két találkozón is pályára lép, de ezeket a meccseket lényegében lehetetlen külön kezelni. Részint azért, mert hasonló felfogású és képességű csapatokról van szó, másfelől a luxemburgi találkozó közvetlenül a keddi selejtező előtt a leglényegesebb felkészülési program. 
„Mindenképpen jó húzás volt lekötni ezt a találkozót – mondta a luxemburgi meccs kapcsán Juhász Roland. – Van olyan játékostársam, aki május eleje óta nem volt pályán, és említettem, hogy én sem játszottam már egy ideje, így kell ez a felhozó találkozó. Ezen fel tudjuk venni a ritmust, újra össze tudunk állni. Úgy mehetünk neki a San Marino elleni selejtezőnek, hogy lesz egy meccs a lábunkban. Remélem, sikeres találkozóval hangolunk."

Forrás: www.nemzetisport.hu