2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

F1: Räikkönen szerint jók a Pirelli gumik

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Kimi Räikkönen szerint semmi baj sincs a Pirelli 2012-es keverékeivel: a Lotus F1 Team versenyzője sokkal inkább az újratankolás hiányának tudja be az idei kavarodást. A finn versenyző meglátása alapján teljesen rendben vannak az abroncsok.

Miközben a paddock minden tagja a Pirelli abroncsait akarja megfejteni, és azokak tudják be az idei, teljesen kiszámíthatatlan erőviszonyokat, Räikkönen ebben a témában is egyedi álláspontot képvisel.

Ellentétben szinte a teljes mezőnnyel, Räikkönen nem osztja a véleményt, miszerint a Pirelli aboncsai miatt lenne ekkora a kavarodás a Forma-1-ben:

- Nem gondolom, hogy az F1 természete emiatt lenne más”- mondta a finn versenyző a Turun Sanomatnak.

- Az autóban lévő üzemanyag mennyiség miatt van ez. Nem gondolom, hogy akkor is ennyi probléma lenne az abroncsokkal, hogy ha 50 vagy 60 kg üzemanyaggal rajtolnánk.

- Korábban rendszerint 20 körönként volt egy-egy kiállás, miközben kevesebb volt az üzemanyag az autóban. Szerintem ugyanez lett volna a helyzet a Michelin és a Bridgestone abroncsokkal is, amennyiben ugyanilyen sok üzemanyaggal mentünk volna, mint most.

- Ezek a gumik jók az időmérőn: jó a tapadásuk, és összességében nincs velük gond.

Forrás: www.samsungsport.hu