2024. 03. 28csütörtök

Utolsó frissítés2024.03.28 07:21

  Ma Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.

Font Size

Cpanel

Lovaglás az egészségért

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A www.lovasok.hu szervezésében – 2011 április végétől június közepéig – a Nyitott Lovardák elnevezésű programsorozatban több mint 100 alkalommal kínálnak ingyenes lovaglási lehetőséget.

A 2011-ben hetedik alkalommal megrendezett Nyitott Lovardák program lényege, hogy a résztvevő lovardák előre meghirdetett időpontokban, előzetes bejelentkezés után ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítanak, illetve adottságaiknak megfelelően egyéb lovas és szabadidős programokat szerveznek az odalátogatók számára.

A létesítményekben nem csupán lóra, vagy fogatra ültetik a vendégeket, hanem bemutatják az istállókat, lovakat, ismertetik a biztonságos lovaglás szabályait is. A program célja, hogy a lehető legtöbben megismerjék a lovakat és a lovaglás szépségeit.

A részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, a nyílt napok helyszínei és időpontjai április közepétől megtalálhatóak a www.lovasok.hu oldalon.

A nyílt napokon való részvétel, a lovaglás és az egyéb lovasszolgáltatások ingyenesek, de az egymásért és az állatokért való felelősségvállalás jegyében a szervezők arra bíztatják a programsorozatra látogatókat, hogy fejenként 100 forintos jelképes adománnyal járuljanak hozzá a rászoruló gyermekek terápiás lovagoltatásához.
A lovaknak pedig - ha tehetik - vigyenek köszönetképpen egy-egy répát vagy almát. Aki lóra ül, saját egészségéért teszi a legtöbbet, mert a lovaglás bizonyítottan javítja a tartást, kondíciót, erőnlétet, egyensúlyérzéket.
A lóval való munka önbizalmat ad, oldja a stresszt, fejleszti az empatikus képességeket és a felelősségérzetet.

Forrás: www.extrem.hu