2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Szijjártó zuhant, Áder kilőtt

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A mezőny többi részét magasan verve Áder János államfő volt a legnépszerűbb magyar politikus májusban - derül ki a Medián felméréséből. A kormánypárti politikusok közül szinte mindenkinek zuhant a népszerűsége. A legnagyobb vesztes Semjén Zsolt és Szijjártó Péter.

Áder János államfő a legnépszerűbb magyar politikus a Medián Hvg-nek készített májusi felmérése szerint. Áder az előző felméréskor még nem szerepelt a népszerűségi listán, de egyből hatalmasat vert a mezőnyre: a megkérdezettek 41 százaléka mondta azt, hogy szívesen látná fontos poszton a következő években.

Visszaesett a listán Orbán Viktor, aki 30 százalékos népszerűségével (márciushoz képest 3 százalékot rontva) ötödik. Áderen kívül megelőzi az IMF-tárgyalásokért felelős Varga Mihály (32 százalék), az LMP-s Karácsony Gergely (32) és Martonyi János külügyminiszter (31).

Hatalmasat bukott Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke, XII. kerületi polgármester (35-ről 30 százalék), Pintér Sándor belügyminiszter (19-ről 15), Szijjártó Péter (28-ról 22) és Semjén Zsolt (24-ről 17 százalék). A listán szereplő kormánypárti politikusok közül csak Martonyi és Navracsics Tibor népszerűsége nőtt.
Karácsony után a legnépszerűbb ellenzéki politikus Mesterházy Attila, az MSZP elnöke (30 százalék, 2 százalékot javítva márciushoz képest). Vona Gábor, a Jobbik elnöke 25 százalékkal a tizenkettedik.

Forrás: www.origo.hu