2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Oettinger: növelni kell a zöld áram kereskedelmét a tagországok között

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Fokozni kell az erőfeszítéseket az Európai Bizottság szerint annak érdekében, hogy az Unió által kitűzött célnak megfelelően 2020-ra 20 százalékra nőjön a megújuló energiaforrások részesedése az energiafelhasználásban - számol be az MTI.

Szerdán Brüsszelben kiadott közleményében a végrehajtó testület egyebek között azt sürgette, hogy a tagállamok bővítsék egymás között a megújuló energiával folytatott kereskedelmet. Günther Oettinger energiaügyi biztos szerint "ez nem jelent mást, mint ott termelni szél- és napenergiát, ahol ennek van gazdasági racionalitása, a megtermelt energiát pedig Európában értékesíteni, csakúgy, mint bármely más termék vagy szolgáltatás esetében".

Javasolta a bizottság azt is, hogy az EU-ban mielőbb tűzzenek ki a mostanihoz hasonlóan ambiciózus célokat a következő évtizedre, azaz 2030-ig is. Ezeknek az üvegházhatású gázok kibocsátására, a megújuló energia használatára és az energiahatékonyságra kellene kiterjedniük, hasonlóan a jelenlegi - 2020-ig érvényes - célokhoz.

Forrás: www.portfolio.hu