2024. 06. 24hétfő

Utolsó frissítés2024.06.24 07:21

  Ma Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Font Size

Cpanel

Útvonaltervezés, térkép nyomtatás: mindez hamarosan a múlté!

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A comScore piackutató cég legfrissebb felmérése szerint Európa öt vezető államában a mobiltelefonos térképhasználat hétszer gyorsabban nő, mint az asztali gépes.

Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság piacait tekintve az okostelefon használók 35%-a számolt be mobiltelefonon keresztül történő térképhasználatról idén márciusban, míg a számítógép-használók 49,5%-a használt internetes térképeket. Az öt európai országban az okostelefonos térképhasználók száma 55%-kal emelkedett az elmúlt egy évben, míg a PC-s térképhasználóké mindössze 8%-kal.

A comScore mobil termékmenedzsere szerint az okostelefonok igen gyorsan az úgynevezett on-the-go szolgáltatások, így a térképhasználat és navigáció elsődleges platformjaivá válhatnak. „Az útvonalak napokkal korábban történő megtervezése, és a térképek kinyomtatása hamarosan a múlté” – tette hozzá Hesham Al-Jehani.

Idén márciusban a vizsgált öt európai országban több mint 90 millióan látogattak meg térkép oldalakat számítógépükön keresztül, amely az internethasználók 49,6%-át jelenti. Ezzel szemben 39,8 millióan okostelefonjukat használták ugyanerre a feladatra, amely az összes okostelefon használó 35%-át jelenti.

Forrás: www.biztositasiszemle.hu